Отнемането на концесията на Росенец поставя под въпрос функционирането на рафинерията. Пристанището

...
Отнемането на концесията на Росенец поставя под въпрос функционирането на рафинерията. Пристанището
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: Отнемането на концесията на „Росенец“ може да има тежки последици за България

Отнемането на концесията на " Росенец "  поставя под въпрос действието на рафинерията. Пристанището е обещано на концесия, само че там има представители на българската страна, митници, Национална агенция за приходите. Навсякъде по света тези стратегически места се намират под контрола на страната.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев.

Представете си Черно море. Петролът идва от Русия към България с танкери. Минават през Босфора, там чакат на опашки само дребни корабчета по 5000 тона. Цената на петрола каква ще бъде, в случай че ни го придвижват не с 80 000 литрови танкери, а с 5000 литрови? Няма никакво искане на Европейска комисия до България за това пристанище. България и Унгария имат и дерогация за горивата от Русия. Европа позволява работата на пристанището, но от кое място ще дойде този нефт? Аз гласувах  " срещу " това.

Позицията не Българска социалистическа партия е, че подходът към концесиите е подобен - не би трябвало да ги има. Но един път дадени, то тези договори би трябвало да се съблюдават.

 
Има заплаха за цената и работата на рафинерията. Най-вероятно те ще подхващат мерки с юридическа защита и стесняване на производството. „ Нефтохим “ обезпечава 40% от петролните артикули на България. Как ще ги извадиш и това няма да повлияе на пазара? Ще има тежки последствия за България, в случай че това се случи. 80% от стоките у нас се внасят от чужбина, в този момент и това остава. 
Има ли друга страна, в която водачите им да са санкционирани по  " Магнитски " и да стоят на първи ред в Народното събрание?

Госпожа Меркел, както и някогашният президент на Франция Оланд казаха, че те са подготвяли украинската войска, а са се опитвали да излъжат президента на Русия с Минските съглашения през 2014 година, за да дадат възможност на украинската войска да се приготви. С каква цел се прави това? Украинското държавно управление съобщи, че няма да води мирни договаряния с Русия? Как Украйна ще победи Русия с 10 000 бойни глави ракети? Това е все едно Мексико да победи Съединени американски щати. Когато приказваме, че зад Украйна стои НАТО, нали сме наясно, че зад Русия стои Китай.

Аз гледах господин Лилков в този момент при вас и му се радвах. Той допринася за триумфа на Българска социалистическа партия с пещерен антикомунизъм. Нашият претендент може да е победител, само че ще го пазим в загадка до септември.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР